italy-2347390_1920.jpg
Afbeelding1.png

Tommasina

& Mélanie

Twee ervaren docenten: een Italiaanse getrouwd met een Nederlandse man en een Nederlandse getrouwd met een Italiaanse man. Wat wil je nog meer?

 
Tommasina
Chirico
Kopie van Afbeelding van Mélanie Cascino_edited.jpg

Zoals je aan mijn naam kunt zien ben ik Italiaanse. Ik ben geboren in een klein dorpje in de provincie Salerno maar woon inmiddels al 26 jaar in Nederland. Ik mis Italië, maar ik heb het geluk dat ik de taal van mijn hart en emoties aan anderen kan leren. Dat is het leukste wat er is! 

Ik heb Engels en Russisch gestudeerd en geef inmiddels al 23 jaar met veel plezier les. Maar voor ik docent werd, ben ik ook iemand geweest die een vreemde taal moest leren. Ik ken jullie frustratie. Ik weet wat het betekent om een taal zo graag te willen spreken maar met een mond vol tanden te moeten blijven glimlachen. 

Mijn advies aan jullie is, geef jezelf de tijd. Een taal leren is een prachtige ervaring. Het is geen espresso die je snel en staande aan de bar kan drinken. Het is een lekkere maaltijd. Je moet aan een tafel gaan zitten en genieten van elke hap. 

Tijdens mijn lessen moet je je thuis voelen. Er is geen plek voor stress, maar wel voor fantasie, creativiteit en een lach. Plezier staat centraal. We gaan een reis maken met als bestemming de Italiaanse taal en ik zal jullie gids zijn. 

Mélanie
Cascino

Toen ik in 1990 Angelo ontmoette werd ik niet alleen verliefd op hem maar ook op de Italiaanse taal en cultuur. Naast mijn studie Frans begon ik met het leren van het Italiaans. Ik volgde net zolang cursussen en privélessen tot ik mee kon praten met mijn Siciliaanse familie. 

Al jaren draag ik mijn kennis van het Frans met veel liefde over aan cursisten via mijn talenschool Frans Fabuleus. Met deze ervaring op zak is het tijd om dit ook voor het Italiaans te gaan doen. Ik verwelkom jullie graag in mijn digitale leslokaal!