top of page
italy-2347390_1920.jpg
Afbeelding1.png

Tommasina, Delia
& Mélanie

Drie ervaren docenten 

Tommasina Chirico, Delia Canale en Mélanie Cascino vormen het team van Italiaans Anders. We stellen ons graag aan je voor...

Docenten
Tommasina
Chirico
Kopie van Afbeelding van Mélanie Cascino_edited.jpg

Zoals je aan mijn naam kunt zien ben ik Italiaanse. Ik ben geboren in een klein dorpje in de provincie Salerno maar woon inmiddels al 26 jaar in Nederland. Ik mis Italië, maar ik heb het geluk dat ik de taal van mijn hart en emoties aan anderen kan leren. Dat is het leukste wat er is! 

Ik heb Engels en Russisch gestudeerd en geef inmiddels al 25 jaar met veel plezier les. Maar voor ik docent werd, ben ik ook iemand geweest die een vreemde taal moest leren. Ik ken jullie frustratie. Ik weet wat het betekent om een taal zo graag te willen spreken maar met een mond vol tanden te moeten blijven glimlachen. 

Mijn advies aan jullie is, geef jezelf de tijd. Een taal leren is een prachtige ervaring. Het is geen espresso die je snel en staande aan de bar kan drinken. Het is een lekkere maaltijd. Je moet aan een tafel gaan zitten en genieten van elke hap. 

Tijdens mijn lessen moet je je thuis voelen. Er is geen plek voor stress, maar wel voor fantasie, creativiteit en een lach. Plezier staat centraal. We gaan een reis maken met als bestemming de Italiaanse taal en ik zal jullie gids zijn. 

Delia Canale
Delias op balkon met bloemen_edited.jpg

Hij was blond, lang en had blauwe ogen… en we waren onafscheidelijk…

Voor hem ben ik 30 jaar geleden naar Nederland gekomen en ook meteen verliefd geworden op het land en zijn cultuur. Ruimdenkende, bescheiden mensen – ware handelaars, met een cultuur tussen traditie en rebellie in. Ik wist meteen dat dit ideaal gecombineerd kon worden met de Italiaanse cultuur!

 

Geboren en getogen in een stad als Napels, voelde ik me hier meteen thuis. De wil om de verschillen te begrijpen, het vermogen om flexibel te zijn en zich aan nieuwe situaties aan te passen, met respect voor traditie maar ook het zoeken naar vernieuwing – allemaal Italiaanse kwaliteiten –hebben me geholpen om mijn leven in dit land op te bouwen.  

 

Ik heb in Italië gestudeerd: de PABO, de ALO en de Masteropleiding Pedagogiek aan de universiteit. Ik ben lerares geweest in primair en voortgezet onderwijs. Mijn liefde voor de taal groeide langzaam tot ik op volwassen leeftijd besloot een opleiding als tolk te volgen. Door mijn werk als tolk en vertaler kom ik in contact met verschillende mensen op verschillende momenten in hun leven.

 

Door mijn ervaring als docent op een middelbare school en als docent Italiaans heb ik door de jaren heen geleerd dat niemand hetzelfde is: Iedereen leert op zijn eigen manier.

Zullen we proberen samen de beste weg te vinden om Italiaans te leren?

“Ma certo! Spero di vedervi presto!”

Mélanie
Cascino
Mel le Marche profielfoto.jpg

Toen ik in 1990 Angelo ontmoette werd ik niet alleen verliefd op hem maar ook op de Italiaanse taal en cultuur. Naast mijn studie Frans begon ik met het leren van het Italiaans. Ik volgde net zolang cursussen en privélessen tot ik mee kon praten met mijn Siciliaanse schoonfamilie. 

 

Jaren droeg ik mijn kennis van het Frans met veel liefde over aan cursisten. Met deze ervaring op zak, doe ik dat nu ook voor het Italiaans.Ik heb er veel plezier in om jullie te begeleiden bij het verwerven van deze prachtige taal. 

bottom of page